Miljöprisutdelning i Motala 2024

22 mars 2024

Miljöprisutdelning i Motala. Tema: Caféer, 15/3 2024

 

Årets Miljöföretag - Café Blomsterglädje

Motivering: Blomsterglädjes café använder närodlat och närproducerat samt är KRAV- och Fairtrade-märkt. I utbudet finns både frukt, bär och örter från egen trädgård samt vegetariska luncher och vegansk fika. Flera åtgärder finns för att minimera svinn och städning sker med ekologiska och miljövänliga metoder. Kunderna informeras om hur de kan bidra med medvetna val. Det pågår ständigt arbete med att utveckla samarbetet med lokala och hållbara leverantörer.

 

Överlämning prissumma ​Årets Miljöpris 2023 - Platengymnasiet i Motala

Vinnaren av Årets Miljöpris får 5000 kr att tilldela valfri barn- eller ungdomsorganisation för att stimulera ungas miljöintresse. Förra årets vinnare Chop Chop fick dela ut sin prissumma på 5000 kr till en valfri barn- och ungdomsorganisation. Chop Chop valde att belöna Platengymnasiet i Motala med motiveringen: “För förtjänstfullt arbete med att dela ut ”Årets Miljöpris” i Motala tilldelas ni 5000 kronor.”.


De vinnande företagen har kartlagts och utsetts av studenter på Platengymnasiet i Motala i samarbete med Motalas Miljönätverk och Motala kommun. Prisutdelningen arrangerades på Motala Expo. Stort grattis till vinnarna!