Studiebesök Alfredsson Transport i Norrköping 4/3 2016

14 juni 2016

Fredagen den 4/3 genomförde Miljönätverket studiebesök hos Alfredsson Transport. Företaget startades 1937 och drivs idag av den tredje generationen Alfredsson. Företaget har ca 65 anställda och kör alla typer av transporter.

Värd för studiebesöket var Erik Alfredsson som visade sig vara en riktigt ”tekniknörd” och som gav oss en otroligt spännande föreläsning kring hur dom jobbat med att utveckla körteknik, tekniska lösningar vad gäller fordonsutformning, bränsle- och däckval samt logistikplanering.

Alfredsson Transport var vår miljöprisvinnare 2015. Ett pris som delas ut med hjälp av miljövetarstudenter från Linköpings universitet. Några av studenterna fanns på plats och jag håller helt med Philip som spontant utryckte att detta verkligen är en värdig vinnare!

Logistikansvarig från Boardic, ett företag som snart kommer vara ISO-certifierade enligt 14001 Miljöledning, var imponerad och skulle se över möjligheten att utöka sitt samarbete. På plats fanns även två medarbetare från TVNO som fick med sig konkreta tips hur dom kan effektivisera sina transporter och hitta miljöförbättringar.

Linda Hallgren, VD för Fotofabriken, ställde intressanta frågor och tyckte företaget var ett föredöme inom branschen. Hennes kollega Nicklas smög omkring som en liten paparazzi och fotade besöket. Dessa bilder kommer att göras tillgängliga för nätverkets medlemmar.

Representanter från Alltransport, Miljöpartiet och Norrköpings kommun tillsammans med våra hedersmedlemmar Lars och Lars hade intressanta inlägg och synpunkter kring transportområdet. Avslutningsvis fick vi en förevisning av en helt ny minilastbil som Erik tillsammans med en professor från Linköpings universitet tagit fram. Bilen samt ytterligare en ny lastbilstyp kommer att förevisas på branschmässor framöver.

Alla var mycket nöjda med besöket och vi tackar Alfredsson Transport men en förhoppning om att vi får komma tillbaka och lyssna på nya innovationer och erfarenheter framöver.